95 jaar KLM

Ter ere van KLMs 95e verjaardag had VANESSAVANTIGGELHOVEN de eer de tentoonstelling Een reis door 95 jaar KLM te mogen ontwerpen.
Dit vond plaats in het Jan van der Togt Museum in Amstelveen.

Hoe vertaal je de rijke geschiedenis van zo’n mooi krachtig bedrijf, met zoveel prachtige verhalen en beelden, in een expositie met een kleine ruimte en weinig budget?
Dat was de uitdaging van dit ontwerp.

De bezoeker maakt een 3D reis door 95 jaar KLM, De jaren ’20 en ’30, de jaren ’50, ’70 en ’90 zijn de highlights waarop in wordt gezoomd.
De route volgt een fotografische wand die de geschiedenis chronologisch vertelt. Ieder decennia heeft een doorkijkraam. Hier sta je stil bij het cabine interieur – met origineel meubilair, servies en uniformen – en vliegbeleving uit dat tijdperk. De achterzijde van ieder interieur heeft een cabineraam, waarin een videofilm uit die tijd wordt afgespeeld. Zo reis je op verschillende niveaus door 95 jaar KLM heen.

De entreekaarten van de tentoonstelling zijn instapkaarten. Hierop schrijf je je reiswens, vouw je de klaart tot een vliegtuigje en laat je in de KLM postbus vliegen. Zo maak je kans op een reis naar een weekend Londen, KLM’s allereerste bestemming.

In een nauwe, fantastische samenwerking met KLM Marketing & Brand, en Gees-Ineke Smit!

KLM 95 jaar 1

 

 

KLM 95 jaar 2

 

KLM 95 jaar 3

 

 

 

een reis door 95 jaar KLM - Vanessa van Tiggelhoven

 

 

Een reis door 95 jaar KLM - Vanessa van Tiggelhoven - Telegraaf

bron: Haarlems Dagblad & De Telegraaf