Een reis door 95 jaar KLM

TER ERE VAN KLM’s 95e VERJAARDAG HAD VANESSAVANTIGGELHOVEN DE EER DE TENTOONSTELLING “EEN REIS DOOR 95 JAAR KLM” TE MOGEN ONTWERPEN IN HET JAN VAN DER TOGT MUSEUM IN AMSTELVEEN

DE BEZOEKER MAAKT EEN 3D REIS DOOR 95 JAAR KLM, WAARIN LETTERLIJK EN FIGUURLIJK INGEZOOMD WORDT OP DE JAREN ’20 en ’30, DE JAREN ’50, ’70 EN ’90.
AAN DE BUITENKANT WORDT EEN FOTOGRAFISCH BEELD GESCHETST, WAARIN MEN EEN DOORKIJK HEEFT IN DE CABINE EN VLIEGBELEVING UIT DAT TIJDPERK (DMV ECHT AUTHENTIEK KLM MATERIAAL ZOALS UNIFORMEN, STOELEN, SERVIES EN AFFICHES) OM VERVOLGENS VIA HET INTERIEUR WEER DOOR HET CABINERAAM NAAR BUITEN TE KIJKEN NAAR EEN VIDEOFILM UIT DIE TIJD.

OP DE ENTREEKAART VAN DE EXPOSITIE KAN DE BEZOEKER EEN WENS SCHRIJVEN. VERVOLGENS KAN DEZE BLAUWE KAART TOT VLIEGTUIG GEVOUWEN WORDEN, EN MEN DEZE IN HET WITTE TRANSPARANTE KLM LOGO AAN HET EINDE VAN DE EXPOSITIE LATEN VLIEGEN. ZO WORDT HET TRANSPARANTE KLM LOGO GEVULD MET BLAUWE WENSVLIEGTUIGJES, EN MAAKT DE BEZOEKER KANS OP EEN WEEKEND LONDEN, INCLUSIEF VLIEGTICKET EN 2 HOTELOVERNACHTINGEN.

In een nauwe, fantastische samenwerking met KLM Marketing & Brand, en Gees-Ineke Smit!

18 september -12 oktober 2014

fotografie: Paul Ridderhof

  • daadwerkelijke uitvoering

een reis door 95 jaar KLM - Vanessa van Tiggelhoven

 

 

Een reis door 95 jaar KLM - Vanessa van Tiggelhoven - Telegraaf

bron: Haarlems Dagblad & De Telegraaf