Interieurarchitect


Vanessa van Tiggelhoven


In 2011 studeer ik af aan de afdeling architectonische vormgeving van de Rietveld Academie. Een jaar later win ik zowel de publieksprijs áls het award Elle Decoration Design Talent Award by Cappellini met meubelontwerp FLIP. Studio VANESSAVANTIGGELHOVEN is born. Hierop volgt meubellijn BENJAMIN vanuit mijn eigen label en kindercollectie Kids Forest voor een Portugees label.

Uiteindelijk keer ik terug naar mijn daadwerkelijke passie: interieurarchitectuur: Daar ligt mijn hart, daar komt mijn passie voor ruimte en mens tot zijn recht.

Inmiddels ben ik bevoorrecht met geweldige samenwerkingen:
Merken KLM | Gant Store | Azzurro | Office CentrePhilips Lighting | BMW
Designers Cees Dam | Hella Jongerius | Cappellini
Musea MAD New York | Jan van der Togt Museum | Foam Café | Stedelijk Museum
Hotels NH Centre Utrecht | Dutch Design Hotel Artemis

Ik hou van passie en ben dol op mensen die dit ambiëren, hun hart volgen en hiervoor gaan. Als interieurarchitect probeer ik er zoveel mogelijk achter te komen wie jij bent en wat jou als persoon en/of bedrijf en merk drijft, wat jouw behoeftes en wensen zijn, en wat de ruimte te bieden heeft. Hier pas ik het interieur zo nauw mogelijk op aan, met als resultaat een praktisch & elegant interieur, wat precíes bij jou past

Ben je een bedrijf ?
Vanessa van Tiggelhoven - interieurontwerper
       *   Foam Café –  Haarsalon –  MAD New York

Dan staat hospitality voorop! Als sterke conceptuele en out of the box denker duik ik graag in het hart van jouw bedrijf: Wat is de identiteit en visie van jouw bedrijf? Waar staat het voor en wat wil het uitdragen? Mijn interieurontwerp wordt onderdeel van jouw identiteit: Een interieur waar werknemers met plezier en trots hun werk uitdragen, precíes jouw merk & visie uitstraalt en jouw juiste klant aantrekt.

Gaat het om jouw woning?
Vanessa van Tiggelhoven - interieurontwerper..* villamonumentaal pand

Dan kijk ik sterk naar jou als persoonlijkheid. Wie bij jij – en jouw gezin – als mens, wat zijn jouw hobby’s, gewoontes, rustmomenten? Werk je vanuit huis? Wat zijn jouw activiteiten en behoeften? In mijn interieurontwerp kijk naar de ruimtemogelijkheden, eventuele verbouwing- en/of kleine aanpassingen, materialen die daarbij horen en kleuren die bij jou passen. Resultaat: een mooi, praktisch en elegant interieur, wat precies past bij jouw persoonlijkheid, passies en levensbehoeftes, zodat jij je op en top comfortabel thuisvoelt!

Geen tijd alles zelf te regelen?
Indien gewenst adviseer en begeleid ik het project van A tot Z.
Hierin neem ik in nauw overleg met jou zoveel mogelijk werk uit handen: Planning met partijen zoals aannemer, stukadoor, schilder, behanger, vloer- en raamdecoratie specialist etc. en bestelling van meubels en materialen. Kortom, het gehele bouw cq. metamorfose proces, met uiteindelijk de stilistische finishing touch!

Jouw woon- en werkgeluk is mijn ontwerpsgeluk!