Villa

VANESSAVANTIGGELHOVEN ontwerpt een villa, waarin wonen & werken praktisch, harmonieus en smaakvol in één ruimte samensmelten.

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven 6.
Met aantal grote elementen creëer ik overzicht, harmonie en warmte

De lichte woonkamer vroeg om een update. Er was veel bedrijvigheid aan meubels en functies – waaronder twee werkbureaus midden in de kamer – en deden het interieur tekort. Door te kiezen voor een aantal architectonische ingrepen worden overzicht, functionaliteit en warmte teruggebracht tot een harmonieus geheel.
Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven 1.De oude robuuste haard werd afgebroken en vervangen door een zes meter lang zitmeubel met in het midden een strakke haardwand.

Ik benadruk de architectonische vormen van de kamer

De architectonische vorm van de kamer wordt benadrukt door een kast te ontwerpen zo groot als de wand. De ruimte oogt hierdoor groter en rustiger. Daarnaast wordt het interieurgebruik slimmer benut: De kast biedt opbergruimte met daarin twee ingebouwde bureaus met lichtbron: Praktisch wanneer actief in gebruik en strak opgeruimd als de werkdag erop zit.

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven Rustgevende woonkamer

5DE5D302-F0F7-44C5-AB33-EE542BB41C8A Kantoor praktisch in gebruik

Recensie bewoners
Na 15 jaar was onze woonkamer toe aan vernieuwing. Het was een ongezellige en rommelige kamer. Niets pastte bij elkaar. Daar wij zelf niet creatief zijn, besloten wij een interieurarchitect in te huren om ons een nieuwe woon- en werkkamer te bezorgen. Vanessa had een prachtig project uitgevoerd in een appartementencomplex van mijn werkgever*, die ons in contact bracht met elkaar.
Bij het eerste gesprek was er meteen een klik. Vanessa nam heel enthousiast onze huiskamer en wensen in zich op. Na enkele weken kwam ze bij ons terug, met gave materialen en 3D impressies voor onze toekomstige kamer. Het zag er super uit. Vol enthousiasme zijn we met de voorbereidingen begonnen qua kleine verbouwingen. Ook daarin nam Vanessa haar rol. Ze managede alle partijen qua planning en uitvoering bij de vloer- en raamspecialist, de woonwinkel en de interieurbouwer.
Het eindresultaat ziet er prachtig uit: Eindelijk een warme, gezellige, opgeruimde kamer. Een kamer die ik al jaren wilde, maar geen idee had hoe ik deze zo moest krijgen. Het is echt een eenheid geworden, alles past precies bij elkaar. Wij zijn er super blij mee!
* http://www.vanessavantiggelhoven.com/apartment-residence