Villa

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven.

In deze villa woont een jong gezin met twee kinderen. De woonkamer wordt voor meerdere functies gebruikt: Een werkplek waar moeder vanuit huis werkt en de kinderen huiswerk maken, een chillplek voor de kids, een tv-hoek en een eetgedeelte.
De ruimte vroeg om een update. Er was veel bedrijvigheid aan meubels en functies, waaronder twee werkbureaus midden in de kamer. Dit deed het interieur tekort.

Om functionaliteit en warmte terug te brengen tot een harmonieus geheel, past VANESSAVANTIGGELHOVEN een aantal architectonische ingrepen toe. De oude robuuste haard wordt afgebroken en vervangen door een zes meter lang zitmeubel, met in het midden een strakke haardwand. De architectonische vorm van de kamer wordt benadrukt door een kast te ontwerpen die in lengte en hoogte meeloopt met de wand. De interieur oogt hierdoor niet alleen groter en rustiger, het gebruik wordt tevens slimmer benut: De kast biedt opbergruimte met daarin twee ingebouwde bureaus met lichtbron: Praktisch wanneer actief in gebruik en strak opgeruimd als de werkdag erop zit. Het resultaat is een smaakvolle villa, waarin wonen & werken harmonieus en praktisch in één ruimte samensmelten.
Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven 7

Voor en na:

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven Rustgevende woonkamer

5DE5D302-F0F7-44C5-AB33-EE542BB41C8A Kantoor praktisch in gebruik

Recensie bewoners
Na 15 jaar was onze woonkamer toe aan vernieuwing. Het was een ongezellige en rommelige kamer. Niets pastte bij elkaar. Daar wij zelf niet creatief zijn, besloten wij een interieurarchitect in te huren om ons een nieuwe woon- en werkkamer te bezorgen. Vanessa had een prachtig project uitgevoerd in een appartementencomplex van mijn werkgever, die ons in contact bracht met elkaar.
Bij het eerste gesprek was er meteen een klik. Vanessa nam heel enthousiast onze huiskamer en wensen in zich op. Na enkele weken kwam ze bij ons terug, met gave materialen en 3D impressies voor onze toekomstige kamer. Het zag er super uit. Vol enthousiasme zijn we met de voorbereidingen begonnen qua kleine verbouwingen. Ook daarin nam Vanessa haar rol. Ze managede alle partijen qua planning en uitvoering bij de vloer- en raamspecialist, de woonwinkel en de interieurbouwer.
Het eindresultaat ziet er prachtig uit: Eindelijk een warme, gezellige, opgeruimde kamer. Een kamer die ik al jaren wilde, maar geen idee had hoe ik deze zo moest krijgen. Het is echt een eenheid geworden, alles past precies bij elkaar. Wij zijn er super blij mee!