Villa

VANESSAVANTIGGELHOVEN ontwerpt een villa, waarin wonen & werken praktisch, harmonieus en smaakvol in één ruimte samensmelten.

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven 6.
“Een aantal grote elementen geven overzicht, harmonie en warmte”

De lichte woonkamer vroeg om een update. Er was veel bedrijvigheid aan meubels en functies – waaronder twee werkbureaus midden in de kamer – en deden het interieur tekort. Door te kiezen voor een aantal architectonische ingrepen werden overzicht, functionaliteit en warmte teruggebracht tot een harmonieus geheel.
Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven 1.De oude robuuste haard werd afgebroken en vervangen door een zes meter lang zitmeubel met in het midden een strakke haardwand.

“Benadruk architectonische vormen van de kamer”

De architectonische vorm van de kamer word benadrukt door een kast te ontwerpen zo groot als de wand. De ruimte oogt hierdoor groter en rustiger. Daarnaast wordt het interieurgebruik slimmer benut: De kast biedt opbergruimte met daarin twee ingebouwde bureaus met lichtbron: Praktisch wanneer actief in gebruik en strak opgeruimd als de werkdag erop zit.

Interieurproject villa - Vanessa van Tiggelhoven Rustgevende woonkamer

5DE5D302-F0F7-44C5-AB33-EE542BB41C8A Kantoor praktisch in gebruik

Recensie bewoners:
Na 15 jaar was onze woonkamer toe aan vernieuwing. Het was een ongezellige en rommelige kamer. Niets paste bij elkaar. Daar wij zelf totaal niet creatief zijn, besloten wij een interieurarchitect in te huren om ons een nieuwe woon- en werkkamer te bezorgen. Vanessa had een prachtig project uitgevoerd bij een kennis,* die ons in contact bracht met elkaar.
Bij het eerste gesprek was er meteen een klik. Vanessa nam heel enthousiast onze huiskamer en wensen in zich op. Na enkele weken kwam ze bij ons terug, met gave 3D impressies en materiaalmonsters voor onze toekomstige kamer. Het zag er super uit. Vol enthousiasme zijn we met de voorbereidingen begonnen qua kleine verbouwingen. Ook daarin nam Vanessa een grote succesvolle rol in. Ze managede alle partijen qua planning en uitvoering bij de vloer- en raamspecialist, de woonwinkel en de interieurbouwer.
Het eindresultaat ziet er prachtig uit: Eindelijk een warme, gezellige, opgeruimde kamer. Een kamer die ik al jaren wilde, maar geen idee had hoe ik deze zo moest krijgen. Het is echt een eenheid geworden, alles past precies bij elkaar. Wij zijn er super blij mee!
* http://www.vanessavantiggelhoven.com/apartment-residence